martes, 22 de abril de 2014

Tema 5



En relació amb el vídeo publicat i el tema de relacions publiques, podríem dir que Beyoncé és un subjecte promotor físic i privat.
La cantant detecta la necessitat de desenvolupar un procés de Relacions Públiques, per intuïció pròpia o per anàlisi d’un subjecte executor (consultoria) i posa els recursos necessaris per potenciar una millor imatge social o reputació d’ell/a mateix/a.
La persona física és un individu que té capacitat de representació, influència social, un cert prestigi individual i que alhora representa institucions o conceptes. És també privat perquè té un interès particular, és a dir, té la necessitat d’aconseguir beneficis propis, només per ella.

Les celebritats porten un tipus de contingut que s’han d’adaptar també a la premsa del cor, conta molt l’estètica, més que el contingut.
Es presenten sempre en relació amb altra gent, generalment les celebritats no van soles, sempre han de demostrar que es porten bé amb l’altra gent, han de mostrar el seu lideratge. Busquen legitimar-se constantment.



L’escenografia conta molt (per exemple el photocall), que és el lloc on es fan les fotografies. Estem davant d’una acció bastant comercial, ja que el que vens és un producte a través del seu protagonista (per exemple a la presentació d’un disc, es ven el disc a partir de la promoció que fa el seu cantant, en aquest cas la Beyoncé).




Cal destacar també l’enorme implicació dels subjectes en les accions de Publicity, molt comercial. Encara que, cal dir que Beyoncé participa en molts projectes solidaris, i està molt considerada gràcies a la seva fundació #BeyGood, que té molt bona reputació.


 “Las relaciones públicas son un componente clave de cualquier operación en estos días de comunicación instantánea y ciudadanos razonablemente inquisitivos”. – Alvin Adams

Tema 4


"La publicidad es un componente de las diferentes actividades de las Relaciones Públicas, específicamente de la promoción, que sirve para la difusión del mensaje de un patrocinador identificado con un público específico, mediante la utilización de medios que tienen un costo, que son impersonales y de largo alcance, como la televisión, la radio, los medios impresos y el Internet, entre otros, con la finalidad de lograr los objetivos fijados. Tanto las Relaciones Públicas, como la publicidad y el periodismo, utilizan la comunicación para el cumplimiento de sus objetivos"

Si ens posem a analitzar alguns vídeos del canal de Youtube on ens volen vendre un producte, després de l’explicació hauríem de ser capaços de distingir que és publicitat i que són relacions publiques.

Per afirmar que és un anunci publicitari, aquest ha d’estar basat en la ficció, a diferència d’un anunci d’una acció de relacions públiques, que estan basats en la realitat.

Els de relacions públiques pretenen explicar experiències reals, es pretén que els anuncis siguin fets reals, com per exemple quan veiem anuncis que semblen curts documentals.
Són històries més narratives i descriptives, tenen un llenguatge molt més periodístic ja que són coses que passen a la realitat. Es narra una realitat a partir de la descripció d’uns fets, i per fer-ho sempre utilitzen a “el tercer” per a convèncer a algú.

                                                               PUBLICITAT




                                                              RELACIONS PÚBLIQUES



En definitiva la importància de distingir un anunci publicitari, d’un de relacions públiques és que les relacions públiques es té un problema i és que els professionals no compren espais, però si que paguen per escenaris.
Creen espais però no intercanvien diners, potser interessos però no diners, a diferència de la publicitat que si que ho fa.


 “Las relaciones públicas mezclan periodismo, sicología y derecho; son un interesante paisaje en cambio permanente”. – Ronn Torossian

Tema 3

“Las Relaciones Públicas constituyen hoy una herramienta indispensable para la comunicación institucional en todas las ramas de la economía y los servicios. Han surgido como una necesidad para comunicarnos unos con otros, para promover y sostener sanas y productivas relaciones con personas, instituciones, empleados o comerciantes y con el público en general, en beneficio de la sociedad.”


Segons el “The públic relations process model”, hi ha un entorn, la societat en que convivim, que és l’entorn legal, social, econòmic, tecnològic i competitiu. Aquest entorn afecta a les empreses depèn d’on estiguem. Els models de comunicació, per això, podem dir que canvien
D’aquest model hi ha tres coses importants a considerar, els tres subsistemes, com la organització, la comunicació i l’audiència.

Primerament, la organització és essencial ja que estem davant d’un model de transformació, volem generar efectes per transformar tan l’entitat com el públic, volem afectar i influenciar. L’objectiu de les relacions públiques és crear filosofia organitzativa, volem crear manera de ser pròpia, crear valors.


“La Comunicación, a través de las Relaciones Públicas, tiene por objetivo establecer un clima de comprensión y de confianza entre la organización y sus públicos. Aplicada a la institución, se convierte en un trabajo permanente en el ámbito del comportamiento y la información. Ella permite poner en conocimiento del público los valores de la institución, en definitiva,  posibilitando proyectar la identidad e imagen corporativas a través de un esfuerzo deliberado, planificado y continuo.”


Seguidament la comunicació esta basada en les ciències socials que les utilitzem per ser afectius en aquesta comunicació. Ha d’estar adaptada als interessos dels públics per així poder explicar a partir de conceptes claus.


“El mensaje de Relaciones Públicas debe ser elaborado teniendo en cuenta el nivel cultural del público al cual va dirigido, porque en caso contrario, para muchos puede resultar pueril y para otros sumamente elevados. Por lo tanto, debe tener las siguientes características: el mensaje es personalizado, elaborado especialmente para un determinado público y teniendo en cuenta el interés y su nivel cultural.” 


Per últim l’audiència es pot considerar un dels elements més importants, ja que és la que s’ha de mantenir. Mantenim les relacions a partir d’un equilibri de coneixement i manteniment, aquest manteniment de les bones relacions és perquè els professionals de les relacions públiques saben transmetre el seu coneixement i això fa crear bona actitud. Ells comuniquen perquè volen afectar i crear canvis. Aquests treballen a dos nivells, tan a nivell individual per mirar pels interessos personals, com a nivell grupal per mirar pels interessos grupals.


“Junto a hacer lo correcto, lo más importante es hacerle saber a las personas que estás haciendo lo correcto”. – John D. Rockefeller

Tema 2


"#BeyGOOD es una iniciativa que lanza Beyoncé para ayudar a personas sin hogar, niños con enfermedades graves y personas en situaciones de riesgo y exclusión,  a las que apoya con su proyecto y con las que se puede colaborar a través de donativos."

S'ha de destacar la imatge solidària que té Beyoncé enfront els seus fans. Es important donar aquest mèrit a totes les accions de relacions públiques que hi ha darrere de tots els actes solidaris.

Darrere de cada acció, en aquest cas parlem d'accions fetes per un personatge famós, hi ha una imatge conceptual i una imatge gràfica. Als relacions públiques treballen per a la imatge conceptual, ja que aquesta sempre és atribuïda, és a dir, és el que algú pensa i la imatge que tenen de tu.

És un tema molt important i que necessita ser cuidat, ja que com a totes les persones públiques, els interessa oferir una bona imatge i per aquest motiu hi ha d'haver-hi algú darrere que ho faci possible, aquests són els relacions públiques.

Aquests treballen en que els valors expressats pel personatge estiguin en línia amb els valors percebuts. En el moment que s’aconsegueixi això, voldrà dir que s'haurà aconseguit una bona reputació.

Una vegada explicada la teoria, podem afirmar que en l'àmbit solidari, la cantant Beyoncé te un bon equip de relacions públiques darrere, ja que explica de manera transparent el motiu de les seves accions, i després es veuen clarament els bons resultats, sense obtenir una percepció negativa i decepcionada per part dels seus públics.

Les funcions dels relacions públiques en aquesta acció de solidaritat de la fundació de la cantant, #BeyGood, són clarament distingibles.
Primerament han d'identificar quin és l'origen de l'acció, és a dir, d'on provenen les actuacions i qui està atent a elles. Seguidament han de definir l'objectiu d'aquesta acció, que es influenciar actituds. Per a poder fer aquests passos bé s'ha de definir clarament a quin públic va dirigida l'acció, per tal d'adaptar-se als seus gustos.
La temàtica d'interès social és un fet important, ja que s'ha de fer quelcom que sigui d'interès general, han de saber veure quins són els interessos d'aquest públic, que els agrada i que no els hi agrada. 
En definitiva podem dir que les relacions públiques estan entrant en el mètode de persuasió constantment, els responsables han de donar una quantitat d'informació per convèncer, cal tenir per tant, molta informació per a tenir continguts per poder convèncer i poder-ho argumentar.

“Sólo hay una cosa en el mundo peor que estar en boca de los demás, y es no estar en boca de nadie”. – Oscar Wilde