martes, 22 de abril de 2014

Tema 4


"La publicidad es un componente de las diferentes actividades de las Relaciones Públicas, específicamente de la promoción, que sirve para la difusión del mensaje de un patrocinador identificado con un público específico, mediante la utilización de medios que tienen un costo, que son impersonales y de largo alcance, como la televisión, la radio, los medios impresos y el Internet, entre otros, con la finalidad de lograr los objetivos fijados. Tanto las Relaciones Públicas, como la publicidad y el periodismo, utilizan la comunicación para el cumplimiento de sus objetivos"

Si ens posem a analitzar alguns vídeos del canal de Youtube on ens volen vendre un producte, després de l’explicació hauríem de ser capaços de distingir que és publicitat i que són relacions publiques.

Per afirmar que és un anunci publicitari, aquest ha d’estar basat en la ficció, a diferència d’un anunci d’una acció de relacions públiques, que estan basats en la realitat.

Els de relacions públiques pretenen explicar experiències reals, es pretén que els anuncis siguin fets reals, com per exemple quan veiem anuncis que semblen curts documentals.
Són històries més narratives i descriptives, tenen un llenguatge molt més periodístic ja que són coses que passen a la realitat. Es narra una realitat a partir de la descripció d’uns fets, i per fer-ho sempre utilitzen a “el tercer” per a convèncer a algú.

                                                               PUBLICITAT




                                                              RELACIONS PÚBLIQUES



En definitiva la importància de distingir un anunci publicitari, d’un de relacions públiques és que les relacions públiques es té un problema i és que els professionals no compren espais, però si que paguen per escenaris.
Creen espais però no intercanvien diners, potser interessos però no diners, a diferència de la publicitat que si que ho fa.


 “Las relaciones públicas mezclan periodismo, sicología y derecho; son un interesante paisaje en cambio permanente”. – Ronn Torossian

No hay comentarios:

Publicar un comentario